Продължава възстановяване на щетите след . След като ключовият мост над

...
Продължава възстановяване на щетите след .
След като ключовият мост над
Коментари Харесай

Продължава възстановяване на щетите след наводненията в Южна България

Продължава възобновяване на вредите след.

След като основният мост над Струма към село Покровник поддаде, основната задача на управляващите сега е да не се компрометира газопроводът към Благоевград, който минава по оборудването. 

В Гърмен обстановката също е критична. Там дъждовете отнесоха основен тръбопровод и 7 села останаха без вода. Очаква се да се вземе решение дали ще се ремонтира водопроводът, или ще бъде построен различен подобен.

Сред селата без вода е Огняново.

„ Обещанието от ВиК все още е различен тръбопровод, само че ще сме на режим и ще имаме за доста малко време вода ”, съобщи кметът на Огняново Димитрия Гюрова. Тя сподели, че се надява най-малко за малко да може да бъде пусната част от минералната вода в селото.

„ ВиК са на терен непрекъснато, поставят големи старания това да се случи. Ремонтът е доста сложен. Търсим различни вид ”, изясни Феим Иса, кмет на Гърмен.

Бедствена остава обстановката в четири общини на Смолянска област. 

„ Все още сме откъснати от света, хората са доста обезпокоени, не помнят такова злополучие. Пътят до Триград е опустошен, могат да минават единствено леки коли и вероятно коли за спешна помощ. Водопроводът е опустошен, трети ден сме без вода ”, съобщи Радост Караиванова.

„ Благодарим на кмета на община Девин. Има обходен черен път през гората. Оттам съумяват да ни доставят артикули от първа нужда ”, описа още Караиванова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР