Продължава усложнената обстановка в Тетевенско след обилните дъждове. Остава в

...
Продължава усложнената обстановка в Тетевенско след обилните дъждове. Остава в
Коментари Харесай

Продължава усложнената обстановка в Тетевенско след пороите, има откъснати махали

Продължава усложнената конюнктура в Тетевенско след изобилните дъждове. Остава в действие бедственото състояние в общината. В най-засегнатите села - Глогово и Градежница, през целия ден има екипи на пожарната, които оказват помощ да хората да се оправят с следствията от преваляванията и наводнените парцели. На място през целия ден бяха и регионалният шеф Георги Терзийски и кмета на общината доктор Мадлена Бояджиева.

Терзийски съобщи за Българска телеграфна агенция, че три махали в Глогово остават откъснати. В едната махала е опустошен мост и част от пътя, в другите са разрушени минимум две мостови уреди. Осигурена е храна на хората. Изграден е дървен пешеходен мост до едната махала, с цел да може да се минава пешком. Утре на място ще дойдат специалисти, които да дадат решение какво да се направи с разрушените уреди.

В двете села благодарение на верижна техника се работи по възобновяване проходимостта по улиците и създаване на краткотрайни насипи, защото реката на доста места е излязла от коритото си и е наводнила десетки къщи. Водата постепенно се оттича от парцелите на хората, макар че и сега там вали.

Пътят Глогово - Градежница е пристъпен, само че на няколко места има срутване на земни маси. Свлачища има и в региона на Черни Вит. Няма затворени пътища.

Възстановено е електрозахранването в селата, съобщи за Българска телеграфна агенция кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева. Поради пресечен тръбопровод част от Градежница е без вода.

В Тетевен към този момент ситуацията се е нормализирала, само че в един от кварталите има свлачище до къща и хората са изведени от вкъщи си. Припомняме, че 36-годишен мъж е умрял под връх "Червен " край Тетевен в резултат на изобилните дъждове. Мъжът е оставил джипа си до къща за посетители и е тръгнал към града пешком, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Тялото му е била открито през днешния ден към 11.30 часа. Образувано е досъдебно произвеждане по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР