Продължава усилената работа по разчистването на града от паднали клони

...
Продължава усилената работа по разчистването на града от паднали клони
Коментари Харесай

Над 300 работници продължават разчистването на Русе от паднали клони и дървета


Продължава усилената работа по разчистването на града от паднали клони и дървета след бурята от тази заран. Ангажирани са над 300 чиновници от общинските предприятия „ Комунални действия “, „ Паркстрой “, „ Русе Арт “, „ Спортни парцели “, както и от общинското доброволческо формирование, СЗ " КООРС ", компания " Нелсен непорочност " и ДЗЗД " Паркстрой ", оповестиха от пресцентъра на Община Русе.

Досега са отстранени и натоварени над 30 дървета и клони, блокирали прекосяването на хора и коли в елементи на града - по междинната линия на бул. „ Цар Освободител “, в региона на Строителния колеж, Централна градина, в кв. „ Здравец “, при Комплексния онкологичен център,  алея „ Лилия “ в Младежки парк, в градина Батенберг, по ул. „ Мария Луиза “ и по ул. „ Плиска “. 

В момента екипите на ДЗЗД „ Паркстрой “ работят на ул. „ Майор Атанас Узунов “ и в кв. „ Здравец “. Оперативна програма „ Паркстрой “ разчистват в центъра и подкрепят за изчистването на шахти в кв. Родина. Екипите на „ Нелсен непорочност “ са отводнили ул. „ Потсдам “, „ Доростол “, бул. „ Скобелев “ и бул. „ Липник “ (при Олимп). Камионите за едрогабаритни боклуци не престават да събират паднали клони и сухи дървета. Активирани са и автоматизираните метачни машини на предприятието. Служители на Оперативна програма „ Русе Арт “ са възстановили и демонтирали рискови рекламни табла, транспаранти и билбордове. 



В момента се работи и по премахване на повреди по контактната мрежа на тролейбусите. От Общински транспорт-Русе ЕАД са обезпечени електрически рейсове, които да заместят тролеите и да транспортират пасажерите по линиите 2, 13, 21,24, 27, 29. На терен е изпратен спешен екип от 9 души, двама ръководители и два сервизни камиона, като упованията са до края на деня придвижването на тролеите да е възобновено по главните трасета. 



Към 12 ч. през днешния ден сигналите от жители към 112 към този момент наброяват 266. 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР