Продължава третият национален протест на Браншова камара Пътища. Протестът започна

...
Продължава третият национален протест на Браншова камара Пътища. Протестът започна
Коментари Харесай

Браншова камара Пътища поиска оставката на министър Комитова

Продължава третият народен митинг на Браншова камара " Пътища ". Протестът стартира в 8:30 сутринта пред районното министерство, само че към този момент се придвижи пред Министерския съвет. Искането е погашение на 800 милиона лв., които страната им дължи за осъществената работа. Стана ясно, че министър Виолета Комитова няма да одобри протестиращите.

Протестиращите пътностроителни компании желаеха оставката на Виолета Комитова, тя ги предложения на среща идната седмица.

" Нашите претенции са да бъде обезпечено заплащане до края на годината на най-малко 600 милиона и рационална вероятност за погашение на останалите средства ", съобщи Стефан Чайков, ръководител на УС на ББК " Пътища ".

" Госпожа Комитова да се свърже с сътрудниците си от Министерството на финансите и да разбере, че всеки месец има над 2 милиарда остатък, тя би трябвало да откри метод да ги разплати, както тези хора са намерили метод да свършат своята работа ", добави Георги Златев, ББК " Пътища ".

Позицията на районното министерство за несъстоялата се среща е, че министър Комитова категорично е подчертала е, че кани на среща шефове на пътностроителни компании, а в действителност на срещата са пристигнали единствено представители на българската Браншова Камара.

" И предходната и по-миналата година компаниите са били в едно и също състояние. Тоест по същия метод са чакали едни пари, които не са ги имали нито в контракти, нито в бюджета на страната. След като предходната и по-предишната година те са били в същото финансово състояние - за какво в този момент се стачкува? И за какво в този момент се отхвърля да дойдат да приказват с нас? ", сподели още Иван Шишков, заместник-регионалният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР