Продължава транспортния хаос заради новите графици на БДЖ за пловдивска

...
Продължава транспортния хаос заради новите графици на БДЖ за пловдивска
Коментари Харесай

Пътници: Влаковете Пловдив-Асеновград отново закъсняват, а никой не ни информира

Продължава транспортния безпорядък поради новите графици на БДЖ за пловдивска област. Влаковете по линия Пловдив-Асеновград и назад постоянно закъсняват, а по таблата на гарите това не се отразява правилно, сигнализират пасажери. 
Прочетете още
„ Пътуващите сме комплицирани, не се сменят навреме надписите на мотрисите “, споделя четец.

Припомняме, че смяната в разписанието бе въведена на 1 август и ще важи до 25 септември. Тя засегна няколко маршрута, а с цел да случи извозването на пасажерите се постанова те да вършат няколко прикачвания. Това се постанова поради поправки действия по железопътния възел на Пловдив.  

„ Влакът за Свиленград, тръгващ по разписание в 10:05 ч., закъсня в 25 минути, тъй като мотрисата, която идва от Септември, се забави. Влакът за София закъсня с 40 мин. Объркване се получи също, тъй като и двата влака тръгваха от 6-ти коловоз, на който двете мотриси, идващи от Септември се разчлениха. Едната трябваше да тръгне за София, другата за Свиленград “, добавя пасажер. Твърди още, че на таблото в гарата липсва информация за част от влаковете, при които има прикачвания, както и че личният състав не се ангажира да уведомява пасажерите, с цел да се вкара организация.

Сериозен е казусът на гара Крумово, където е възелът сред Пловдив и Асеновград. Справка демонстрира, че за закъсненията въпреки всичко се осведоми в уеб страницата на железопътната компания. Опцията за „ Радар “, която постоянно се актуализира, е посочено, че няколко пътнически влака по въпросния маршрут се движат със закъснения. То варира сред 15 и 20 минути. Причината е изчакване на връзка с различен трен на гара Крумово.

От гара Крумово обаче обявиха, че пътуващите постоянно биват осведомени за промени в графика и прецизираха, че закъсненията се афишират по мегафоните.

Пътници още веднъж сигнализират БДЖ да провеждат по-добре транспортната скица. Настояват за промени новите графици, по този начин щото да се съобразени с потребностите на пасажерите, които употребяват влаковете, с цел да се придвижат по работа, но постоянно закъсняват. Местни са обезпокоени, че хаосът ще се задълбочи след привършване на отпускарския сезон, когато редица работещи и учащи ще би трябвало да употребяват пътническия трен. 



Повече за позицията им вижте тук:

Фрапантно забавяне има и по линия София-Варна, където то е от порядъка на 170 до 200 минути. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР