Продължава тенденцията за увеличаване на новите заразени с COVID-19 по

...
Продължава тенденцията за увеличаване на новите заразени с COVID-19 по
Коментари Харесай

САЩ постави най-черния рекорд от началото на пандемията

Продължава наклонността за увеличение на новите инфектирани с COVID-19 по света. Редица страни означават и рекорден брой на умрелите, макар въведените ограничавания.

Рекорден дневен растеж на новите инфектирани с ковид регистрират през последното денонощие в Германия.

От института „ Роберт Кох” оповестиха за близо 23 700 нови случая. Дневният им брой остава почти на едно и също равнище, макар въведените на 2 декември частични ограничавания

„ Положението продължава да е доста съществено и даже се утежни през последната седмица. Данните са високи от седмици, само че сега сме очевидци на увеличение и това е доста тревожно”, счита шефът на института Лотар Вилер.

Германските здравни управляващи предвиждат, че новите инфектирани и смъртните случаи ще продължат да се усилват през идващите седмици. На фона на тази наклонност се ускоряват настояванията за по-твърди ограничавания по Коледа и Нова година.

Чешкият парламент даде на държавното управление право да удължи до 23 декември изключителните компетенции поради неотслабващата опасност от ковид.

Заради растеж на новите случаи, Словакия затваря всички учебни заведения и множеството магазини от 21 декември за три седмици. Заведенията към този момент няма да могат да обслужват даже и маси навън, а ще продават храна единствено за у дома

Съединените щати записаха рекордните над 3000 умряли от COVID-19 през последните 24 часа. Това е най-големият брой смъртни случаи в света от началото на пандемията. Новозаразените са над 220 хиляди.

Здравните управляващи чакаха сходен гърмеж на болестта след пътуванията на милиони американци по случай Деня на благодарността преди две седмици, макар апелите да си останат в къщи.

Калифорния, където в редица окръзи при започване на седмицата бяха въведени още по-строги ограничаващи ограничения, записва над 30 хиляди новозаразени, което е връх за щат за един ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР