Продължава тенденцията за използването на изкуствени елхи и украси за

...
Продължава тенденцията за използването на изкуствени елхи и украси за
Коментари Харесай

Тенденция при коледната украса: Естествени елхи и изчистен стил

Продължава наклонността за потреблението на изкуствени елхи и украси за коледните и новогодишни празници. Това сподели за Българска телеграфна агенция Йонко Земярски, шеф на единствената у нас фабрика за изкуствени елхи и коледни украси " ГРИПС ПВЦ ", която се намира в град Раковски. " Тази година виждаме, че хората избират естествената декорация, естествените дръвчета, както и понижаване размера на украсите - търси се повече светлина, а дървото се показва в по-изчистен жанр ", акцентира той и добави, че това не пречи да се развива активността на компанията му. По думите му 2022 година ще остане с желаната бяла декорация, без доста шарени топки и това се следи във всички страни.

" По отношение на размерите всичко е доста самостоятелно ", счита Земярски. По думите му всичко зависи от мястото в дома, само че от ден на ден се търсят и продават по-големи елхи. Според него COVID-19 се е отразил по необикновен метод - лишени от опцията да излизат, хората са почнали да честват у дома, да отделят повече бюджет за все по-големи елхи, за все по-богати украси. " Тази година елхите " пораснаха " най-малко с 20-30 см спрямо предходните години, а има и клиенти, които избират дребни елхи, само че купуват по няколко и ги слагат във всички стаи. Шарено е ", разяснява Йонко Земярски. 

" През последните години съвсем завърши отсичането на естествени елхи за коледно дърво за площадите на обитаемоте места. Почти във всички общини в страната към този момент има обезпечена от нас пластмасова елха, която е съобразена с желанието на администрациите и украсите ", сподели още шефът на компанията. " С развиването на обществените мрежи има и необикновено струпване на положителни мнения за общините, които се обърнаха към нас за тази услуга ", прибавя той. По думите му хората се снимат към тях, основава се празнична среда, има си обред за запалване на коледните светлини и празникът в действителност става прелестен. Хубавото, съгласно него е, че всяка година елхата може да бъде надграждана с по към 70 см до метър и не се режат дървета, не влиза тежка техника на площадите, с цел да инсталира естественото дърво.

" Компанията има 15-20 на 100 растеж на продажбите на година. Продава в Словения, Хърватия, Унгария, Австрия, Германия, Сърбия, Румъния. Пазарите се развиват, тъй като най-малко в този отрасъл сме водачи и това в годините е резултат от постоянството на качеството и другите размери. Относно Коронавирус пандемията мога да кажа, че се отрази в един от потоците на потреблението - имаше огромен спад за заведенията за хранене и хотелите, комерсиалните обекти, които затвориха. За сметка на това пък набъбнаха покупките на хората, които си останаха у дома по време на Коледните и Новогодишните празници. Това стана за сметка на пътуването както в страната, по този начин и по разнообразни дестинации в други страни ", сподели още Земярски. Той добави, че без значение от всичко не се е налагало да редуцира служащи. По думите му през годината фабриката обезпечава работа на към 40 души, чийто брой се усилва с съвсем 50 на 100 в края на годината, когато е кулминационната точка за продажба на коледните украси.

Размерите на елхите могат да бъдат с височина от 80 см и да доближат до над 4,20 метра, като има опция да се създаде и елха с размери по избор. Изкуствените дръвчета имитират бор, ела, смърч, клонките могат да бъдат естествено зелени или заскрежени. Фирмата предлага елхи и разнородни и доста цветни елхови венци, гирлянди и пирамиди. Най-новото тази година е дръвче с шишарки, което може да бъде мрачно или заскрежено. По отношение на цвета елхите са с изключение на в естествения за дръвчетата зелен цвят, само че и бели, розови, сини и черни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР