Продължава тенденцията политическите процеси в България да се диктуват от

...
Продължава тенденцията политическите процеси в България да се диктуват от
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева: Улицата може да контролира, но не да управлява

„ Продължава наклонността политическите процеси в България да се диктуват от парадокси. Един митинг би трябвало разумно да ражда огромна поддръжка към смяна, всеки митинг би трябвало да събира мощна сила главно против ръководството или тези, които са на власт сега. Българският митинг ражда две неща: едното е отвод да вдигне вълна, която да промени това ръководство. Този отвод се показва във обстоятелството, че нямаме повишение на изборната интензивност, т.е. в нежеланието на хората да вземат участие в избори, посредством които да трансформират системата или това, което те не харесват. “ Това мнение изрази пред БНР политологът доцент.
Протестът е ориентиран сякаш към политическите партии въобще, означи политологът.
 Отровното трио разисква изборите с три обединения, отвън Народно събрание: Кои са те? Отровното трио разисква изборите с три обединения, отвън Народно събрание: Кои са те?
Работната среща с три извънпарламентарно показани обединения провежда през днешния ден Отровно трио. Целта е да бъдат разисквани способи за гаранти...
Едно е да излезеш прочувствено на улицата против властта – в смисъл: не ми харесват нещата, друго - да осъзнаеш, че единственият метод да промениш нещата е на процедура да участваш в механизмите на политиката. Един от механизмите е основаване на партия, другият – присъединяване в избори. Българският митинг изрази тази алтернатива, която не работи в интерес на митинга и на смяната, посочи доцент Буруджиева.
„ Чрез улицата може да се реализира надзор, може да се изрича митинг, даже яд да се излива там, само че там не може да се ръководи “, разяснява доцент Буруджиева.
Издълбаването на непреодолима бездна сред жители и политици, което се опита да направи посредством този митинг, в този момент внезапно се изправя пред самите тях като алтернатива – „ по какъв начин да отидат от другата страна на издълбания дол и на разрушените мостове “, акцентира Татяна Буруджиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР