Продължава търсенето на потъналите пътници в езерото Тоба, сн. ЕПА/БГНЕС

...
Продължава търсенето на потъналите пътници в езерото Тоба, сн. ЕПА/БГНЕС
Коментари Харесай

Четвърти ден се издирват 200 пасажери на потънал ферибот в Индонезия


Продължава търсенето на потъналите пасажери в езерото Тоба, сн. ЕПА/БГНЕС

Четвърти ден спасителите търсят повече от 190 души, изчезнали при потъването на ферибот в планинско езеро Тоба на индонезийски остров Суматра, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

До момента са избавени единствено 18 души и е доказана гибелта на четирима. Стотици членове на фамилиите на изчезналите са се събрали на пристанището на брега на огромното езеро, очаквайки вести за околните си.

Това е най-тежкият случай с ферибот в Индонезия от 10 години. Причината за потъването е претоварване на ферибота.

Президентът Джоко Видодо настоя за незабавно преразглеждане на разпоредбите за сигурност на пътническите плавателни съдове, които са постоянно употребен превоз в Индонезия. Държавата има 17 000 острова, които са пръснати в източната част на Индийския океан. Между част от тях дистанцията е по-голямо от хиляда километра.

Президентът даде обещание, че страната ще даде обезщетения на фамилиите на починалите и вдишване на разноските на нуждаещите се от лекуване.

Езерото Тоба има повърхност от 1145 кв. км и дълбочина до 500 м. То е формирано вследствие на мощно изригване на супер вулкан преди 75 000 години. Езерото се намира в самата калдера на вулкана и се слави като една от най-красивите естествени забележителности в Индонезия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР