Продължава търсенето на алтернатива за ефективен градски транспорт в Пловдив,

...
Продължава търсенето на алтернатива за ефективен градски транспорт в Пловдив,
Коментари Харесай

Зико: Внасяме предложение за намаляване на автобусите по 4 линиите

Продължава търсенето на опция за ефикасен градски превоз в Пловдив, посредством която Общината и превозвачите да бъдат задоволени. Към този миг няма да се приключва контракта с консорциума за градските линии. Очаква се обаче идната седмица да бъде импортирано предложение за наламяване на автобусите по четири от линиите на градския превоз.

„ Никой няма желание да блокира града. Трябва да ги принудим да си извършват графика или да понижим автобусите. Сега подписахме докладите. Сега подписахме още четири линии, ще понижим празничното разписание. Те споделят, че продадените билетчета са същите, а пък цената нафтата е по-висока. Ако се поставите на тяхно място и те имат право “, съобщи кметът Здравко Димитров пред публицисти.

Той оправда разликите с това, че договорите са подписани преди три години, когато никой не е предполагал, че ще има инфлация.

Здравко Димитров съобщи, че сходен проблем с дефицита на финанси се среща при още планове на общината. Това той дължи на инфлацията и цифрите, заложени преди години, сега не дават отговор на тези на пазара. За тях може да се наложи да бъде поискано в допълнение финансиране от държавния бюджет.

„ Никой не е предполагал, че ще има такава инфлация. Би трябвало да имаме дофинансиране. Нямаме избор, има неща, които няма по какъв начин да ги оставим на самотек. Ще помолим, в случай че могат да дадат, в случай че не – би трябвало да се оправим и сами. Заложени са планове, които не можем да оставим.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР