Продължава свободният достъп на туристи през ГКПП Маказа. Влиза се

...
Продължава свободният достъп на туристи през ГКПП Маказа. Влиза се
Коментари Харесай

Все още пропускат свободно туристи през "Маказа"

Продължава свободният достъп на туристи през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ". Влиза се даже с QR код за " Кулата ", само че няма публично решение за статута на този пункт през интервала на изключителните ограничения. В Комотини са подготвени на митинги, с цел да се отворят всички сухопътни граници с България за туристи.

До този час граничните управляващи позволяват прекосяване на туристи през граничен пункт " Маказа ".

Няма публично решение за непрекъснат достъп през този граничен пункт. Местната власт в област Еврос, както и хотелиерите се обърнаха за незабавна интервенция на премиера за решение на казуса с граничните пунктове с България, като се упорства да бъдат отворени всички за туристи. Въпросът доближи до Народното събрание с остра реакция на опозицията.

През " Маказа " през днешния ден сутринта минават туристи даже с код за вход през " Кулата ".

Очакват се през днешния ден първите резултати от над 4500 теста на влизащи чужденци, направени за ден на всички гранични пунктове на Гърция.

Летищата на островите се обслужват от екипи на военни лекари, които вземат изборно тест за ковид от идващите туристи.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас заяви, че при висок % на туристи с вирус ще се вземат изключителни ограничения и не изключи да се спре достъпът на туристи от някои страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР