Продължава спорът между МВР и прокуратурата изпратени ли са били

...
Продължава спорът между МВР и прокуратурата изпратени ли са били
Коментари Харесай

Прокуратурата: МВР не даде проекти на постановления за обвинения

Продължава разногласието сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата изпратени ли са били от Главна дирекция "Национална полиция " в държавното обвиняване планове за постановления за привличането като обвинени на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиарката Севдалина Арнаудова, съобщи Monitor.bg.

На късния вечерен брифинг на прокуратурата на 18 март т.г. след излизането от ареста на тримата прокуратурата заяви, че в досиетата по делото не е имало планове за постановления за повдигането на обвиняване по отношение на тях.

Зва часа по-късно министър председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха ексклузивен брифинг, на който оповестиха, че по делото е имало такива документи. Министър Рашков даже сподели три планове за постановления. На въпрос за какво са без номера изясни, че това са копия на изпратените в прокуратурата.

Днес от пресцентъра на държавното обвиняване разгласиха на фейсбук страницата си следното: "За среднощния брифинг на премиера и вътрешния му министър – чиста политика.

И нещо съществено. Единствената тематика в него, която има юридически темперамент и се нуждае от разяснение – изказванията за изпратени постановления за привличане на обвинени лица, пък били и те без автограф, входящ номер и прочие, тъй като били „ копия “.

На фотосите виждате формалните описи на постъпилите от Групово дело „ Национална полиция “ в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по досъдебно произвеждане по отношение на три политически лица.
Къде в материалите от Министерство на вътрешните работи министър Рашков вижда постановления за привличане на обвинен? ".

Към поста са прикачени 4 фотоси на описите на импортираните томове с доказателства.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР