Продължава спасителната операция на ферибота Юрофери Олимпия, който се запали

...
Продължава спасителната операция на ферибота Юрофери Олимпия, който се запали
Коментари Харесай

Продължава издирването на изчезналите пътници от запалилия се ферибот

Продължава избавителната интервенция на ферибота " Юрофери Олимпия ", който се възпламени в петък в региона на гръцкия остров Корфу, оповестява телевизия „ Скай “.

Според информация на малкия екран пожарът навътре в кораба към този момент е сподавен и има единствено дим. Корабът е изтеглен северно от остров Корфу и продължава да бъде обливан с вода, с цел да се охлади корпусът, оповестява Българска телеграфна агенция.

Специализирани екипи вземат участие в издирването на десетте пасажери, които са в неопределеност.

Днес 45 огнеборци ще се опитат да влязат навътре в кораба.

Властите се притесняват, че на борда на кораба е имало незаконни пасажери като афганистанския жител, който беше избавен още първия ден на интервенцията и е пътувал без билет, оповестява електронното издание на в. „ Прото тематика “.

Според информацията фериботът се е наклонил леко на дясно поради огромните количества вода, които насочват огнеборците в опит да потушат огъна.

Безпокойство будят прогнозите за утежняване на метеорологичната конюнктура.

Във вчерашната интервенция са взели участие три кораба на бреговата защита, пет влекача, транспортен съд на противопожарната работа, а в подготвеност да се включат бяха хеликоптер на военноморските сили и на бреговата защита.

Пожарът на ферибота „ Юрофери Олимпия “, пътуващ по линията Гърция – Италия, избухна в петък рано сутринта. Вече пети ден се организира интервенция по търсене на 10 души, които се водят в неопределеност. През първия ден бяха избавени двама пасажери, блокирани в гаражна клетка. Единият от тях е българин. Според информация в гръцките медии откакто в началото се е наложило да бъде интубиран, здравословното му положение се усъвършенства. В неделя беше изведен още един пасажер и беше намерено овъгленото тяло на гръцки водач.

На борда на ферибота „ Юрофери Олимпия “ е имало общо 290 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР