Продължава спасителната акция с хеликоптер в Карловско. Машината ще лети

...
Продължава спасителната акция с хеликоптер в Карловско. Машината ще лети
Коментари Харесай

Пускат с хеликоптери вода, храна и лекарства на бедстващите ...

Продължава избавителната акция с хеликоптер в Карловско. Машината ще лети във въздуха до момента в който е ярко, има подготвеност в акцията да се включи и втори хеликоптер. Това сподели на брифинг началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, който посети село Каравелово, което е доста наранено от поройните дъждове. Той уточни, че се планува хекликоптери да доставят вода, храна и медикаменти на всички, които са откъснато от света от другата страна на реката.  Евакуираните по въздух ще бъдат настанени в болничното заведение в Карлово. Там са основани всички нужни условия за тях и лечебното заведение е в подготвеност, е уверил кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов. 



Директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов уточни, че дигата на река Стряма е развалена на две места. " Искам да изкажа признателност на доброволците и на локалната власт за всичко, което направиха. Преди малко разговарягх с министъра на районното развиване Иван Шишков. Той пое своите задължения във връзка с инфраструктурата -  за възобновяване на пътища и мостове. Чудо е, че досега няма вести за тежко потърпевши и починали хора. Направо е знамение - подобен потоп, излял се от небето, не се случва всякога ", уточни той. 



Заместник-директорът на Националната следствена работа уточни, че на място работи образуван екип. Води се следствие за осъществено закононарушение – причиняване на наводняване по несъобразителност. Изпозлван е дрон за оглед на огромния периметър на бедствието. Разследването е под управлението на Окръжната прокуратура в Пловдив. " Не изклщчваме да бъде уголемен предмета на следствието. Ще бъде иискана информация и ще бъдат разпитани длъжностни лица от " Басейнова дирекция ", Напоителни системи, структури на Министерство на регионалното развитие, с цел да се откри чия отговорност е било поддържането на дигите, както и за горския фонд, тъй като имаме първични данни за неконтролирано изсичане на дървесина, което би могло да бъде причинно-следствена връзка за случилото се ", сподели още зам.-директорът на Националната следствена работа. 

До момента на място с хеликопер и с лодки са избавени две дами с едно дете, а шест души са издърпани с въже. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР