Продължава съсредоточаването на турски войски в района на ГКПП „Джелвегьозю”

...
Продължава съсредоточаването на турски войски в района на ГКПП „Джелвегьозю”
Коментари Харесай

Високо напрежение по турско-сирийската граница

Продължава съсредоточаването на турски войски в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Джелвегьозю” във връзка подготовката за основаване на „ зона за деескалация” в сирийския град Идлиб, който се намира на 45 километра от границата с Турция, съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА), представена от Агенция "Фокус ".

В петък вечерта ескорт от 20 танка дойде на влакова комбинация от ж.п. гара Искендерун в околия Рейханлъ на граничната провинция Хатай.

Не инцидентно през последния месец непрестанно се изпращат нови подкрепления от бронирани средства и персонален състав точно в тази гранична околия.

Успоредно с това в граничните елементи се разполагат и командоси от 1-ва бригада „ Командос” с непрекъсната дислокация в Кайсери и от 2-ра бригада „ Командос” с дислокация в Болу.

Миналата седмица през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Джелвегьозю” на сирийска територия мина ескорт от огромен брой военни средства, натоварени с една гаубица, тежки пътни машини и медицински материали. Сред личния състав се видяха и старши офицери.

Военните машини са ситуирани в 5-километровата „ буферна зона” в Сирия. Преди две седмици екип от специфичните сили със „ статут на наблюдатели” мина в Сирия и откри „ местата, където ще извършват задача турските войски” в град Идлиб.

Снощи напрежението по турско-сирийската граница в допълнение се усили. Появиха се известия, че турска военна част в състав от към 500 души е достигнала до „ зоната за деескалация” в Идлиб.

Тази информация обаче не беше доказана публично, прецизира още ДХА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР