Продължава съдебната битка на близките на Николай Николов - фронтмен

...
Продължава съдебната битка на близките на Николай Николов - фронтмен
Коментари Харесай

Заради условна присъда за шофьор: Близките на загиналия на пътя музикант Нико продължават битката в съда

Продължава правосъдната борба на околните на Николай Николов - фронтмен на групата Ni.co. Той и китаристът на група „ Каталог ” Павел Дюлгерски починаха при злополука през 2018 година При дъждовно време на прохода „ Хаинбоаз “ колата им катастрофира в насрещно движещия се автовоз. 

Вчера Апелативният съд в Пловдив удостовери условната присъда на турски водач, взел участие в злополуката.

„ Силно разочаровани сме, само че не и сюрпризирани ”, съобщи Мариела Николова, майка на Николай Николов.

„ В последно време в българската правосъдна процедура нееднократно за случай на пътя, при който има погубен или убити, водачът бива осъден, в случай че може по този начин да се каже въобще, с условна присъда. В нашия случай в автотехническата експертиза ясно е записано, че в случай че турският лидер на автовоза беше карал с избраната съгласно закона скорост, съдбовен удар не би настъпил. Той е карал с над 50% надвишаване на оптимално допустимата скорост ”, сподели още Мариела Николова пред. 

Според същата автотехническа експертиза и двамата водачи носят виновността, защото и двамата са карали с превишена скорост.
 
„ Моят наследник е най-невинният в тази ситуация. Ако единият съпричинител няма опция да понесе отговорността си, другият …? ”, попита още Николова.
 
„ Той като професионален водач има доста по-голяма отговорност за 22-метровата комбинация, да я води по отношение на разпоредбите. Не, че другите не би трябвало, само че той като професионален водач, имайки преди този момент, което транспортира, би трябвало да бъде извънредно деликатен ”, разяснява Цветан Николов, татко на Николай. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР