Продължава саботажът на действията на държавата за нормалното опериране на

...
Продължава саботажът на действията на държавата за нормалното опериране на
Коментари Харесай

Зам.-министър Иван Христанов :Забавянето на попълването на резерва със зърно се дължи на „административни предизвикателства"

Продължава саботажът на дейностите на страната за естественото опериране на границата с Турция. Това сподели нощес зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в предаването „ Офанзива " по NOVA NEWS.

По мотив митинга на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " е имало автобусни превозвачи, които не подлежат на фитосанитарен надзор. „ Протестът през вчерашния ден за мен беше доста неочакван, тъй като за нас той демонстрира още една връзка сред някогашните ръководещи и за това, че на нас там се гледа като спънка. Това страната да извършва функционалностите си ненадейно стана спънка за някой. Няколко пъти сътрудници са заплашвани с изказванията „ Ние до една седмица тези ги махаме, връщаме се и му мислете какво вършиме ", съобщи Христанов.

Той съобщи, че към самия него е имало опит за корупционно влияние. „ Става дума за милиони. Канализирано е предложение, че бих могъл да се покровителствам с милиони, стига да свърша работата. В случая бяха забъркани нищо неподозиращи лица, те не са подозирали в какво ги въвличат. Отидох в ГДБОП. Дадох показания и работата към този момент е при тях ", сподели още той.

Той съобщи, че първичните усложнения и струпване на опашки на пункта към този момент са решени. По думите му от турска страна също са удостоверили, че въпросът е позволен и са благодарили за бързата реакция на страната ни.

Фитосанитарният надзор ще бъда осъществяван от страната. „ Тук става въпрос за сериозна инфраструктура. В този съответен случай на този претрупан граничен пункт считаме за належащо да бъдат открити държавните органи и те да бъдат поръчител ", безапелационен бе Христанов.

Относно попълването на запаса със зърно, Христанов съобщи, че забавянето се дължи на „ административни провокации, траяли прекалено много време ". „ Когато ние би трябвало да подхващам едно деяние, то постоянно се стимулира от съответни фактори. Има оценка на риска и на нуждата. Вече сме толкоз покрай годишна продукция, че считаме, че имаме отпаднала нужда и не считаме, че от този миг нататък си заслужава да продължаваме с този развой ", съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР