продължава с успешните си акции срещу бракониерите, реализирани през изминалите

...
продължава с успешните си акции срещу бракониерите, реализирани през изминалите
Коментари Харесай

ИАРА с бум на успешни акции срещу бракониерите

продължава с сполучливите си акции против бракониерите , осъществени през миналите седмици. Инспекторите са хванали извършители в разнообразни акватории у нас.

Първата ревизия е била осъществена от варненски чиновници, които са извадили мрежи и кошове за противозаконен лов на риба . В последните дни на възбраната за улов на риба по време на пролетно-лятното размножаване и възбраната за улов на калкан , контролните органи на ИАРА към бранш „ Рибарство и надзор “ в морската столица са направили масирани инспекции на водоеми на територията на Област Варна.

След дълготрайно наблюдаване и направена инспекция в акваторията на Черно море, прилежаща на територията на Шкорпиловци, инспекторите са открили и извадили от работно състояние 600 метра мрежи за улов на калкан . При последвала инспекция на устието на река Камчия са били открити и извадени 14 броя кошове за улов на попчета . Мрежите и кошовете са били конфискувани за заличаване.

Втората инспекция е била осъществена на 20 юни. Отново в последните дни от възбраната за улов на калкан, инспектори от бранш „ Рибарство и надзор “-Добрич са направили инспекции в акваторията на Черно море в региона сред Дуранкулак и Шабла с патрулна лодка. По време на инспекциите са били открити и извадени от водата сложени в работно състояние 1100 метра противозаконни мрежи за улов на калкан. Уловът от 8 броя маломерен калкан и 1 брой акула са били върнати назад във водата. Уредите са били конфискувани.

На 29 юни е била осъществена взаимна инспекция по вода на язовир „ Съединение “, контролни органи на ИАРА към бранш „ Рибарство и надзор “-Русе, Търговски закон Разград и представители на Централна рибно-опазваща организация /ЦРОО/ са открили сложена в работно състояние хрилна мрежа с дължина 50 метра . Уловената риба от типа сребриста каракуда и сом са били освободени и върнати назад във водите на язовира. Мрежата е била конфискувана за заличаване.

Акция ИАРА. Снимка: ИАРА

При осъществена инспекция по вода на язовир „ Мандра “, контролни органи на ИАРА към бранш „ Рибарство и надзор “-Бургас са открили сложени в работно състояние 10 броя мрежи с дължина 500 метра . Уловената в тях риба от типа сребриста каракуда – 150 кг , и речен костур – 50 кг , са били освободени и върнати назад във водата.

Акциите на ИАРА против бракониерите ще продължат. Всеки, който види извършител, може да подаде сигнал на тел. 112 .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР