Продължава руският ракетен и артилерийски обстрел по цяла Украйна, най-ожесточени

...
Продължава руският ракетен и артилерийски обстрел по цяла Украйна, най-ожесточени
Коментари Харесай

Продължава руският обстрел по цяла Украйна. Най-ожесточени са боевете в Донбас

Продължава съветският ракетен и артилерийски обстрел по цяла Украйна, най-ожесточени боеве не престават да се водят в Донбас, оповестяват тази заран украинските медии, цитирайки сводките на президентството и Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ГЩ на ВСУ).

Тази заран съветски ракети са блъснали село Десна в Черниговска област, където има образователен център на ВСУ. Около пет часа сутринта локално време съветската авиация е изстреляла четири ракети, две от които са попаднали в постройката на центъра. Има починали и доста ранени, заяви шефът на Черниговската регионална военна администрация Вячеслав Чаус.

Край селището Белокопитово в Сумска област съветските сили са разкрили огън от минохвъргачки по украински граничари. Освен това руснаците са нанесли удар по центъра на Ахтирка в Сумска област, заяви в Телеграм главата на регионалната военна администрация Дмитрий Живицки. Пет съветски ракети са попаднали в мирни цивилен обекти и са предизвикали опустошения.

За изтеклото денонощие ВСУ са отбили в Донецка и Луганска област 11 офанзиви на съветските войски, унищожили са пет танка, един зенитноракетен комплекс, шест артилерийски системи, 12 бронирани машини и един автомобил.

В Луганска област са маркирани два мощни авиоудара и непрекъснат обстрел на цялата територия. В град Северодонецк са разрушени два от корпусите на локална болница, промишлена постройка, четири многоетажни блока и магазин за строителни материали. Деветима души са починали и трима са ранени. Други четири къщи са разрушени в Рубежне и Лисичанск.

В Донецка област цялата линия на фронта е под непрекъснат масиран обстрел. През последното денонощие са убити осем души, ранени са шестима, потърпевши са 32 жилищни здания, учебно заведение, институт и девет промишлени обекта.

ВСУ са ликвидирали край южните граници на страната склад за горивносмазочни материали покрай Чернобаевка, 29 противникови бойци, зенитноракетен комплекс " Стрела-10 " танк и друга техника

Кметът на западния град Лвов Андрей Садовий удостовери информацията за попадения на съветски ракети в града, където през изтеклата нощ бяха чути гърмежи. Украинските военни са свалили три съветски крилати ракети над Лвовска област, заяви във Facebook командването " Запад " на Въздушните сили на ВСУ. Атаката е била по инфраструктурата на региона с крилати ракети с морско базиране, се споделя в известието. Една от тях е попаднала в украиския боен обект в Яворив.

В Харков нощта е минала без обстрел, въпреки и с въздушни паники. Но през цялото минало денонощие съветските войски са откривали огън по обитаеми места в Харковски и Чугуевски региони на Харковска област. За денонощието са починали двама и са ранени девет души.

В Николаевска област нощес, вследствие на обстрел на градчето Первомайское, са развалени пететажен жилищен блок и частна къща. Няма жертви.

Село Алексеевка в Глушковски регион на съветската Курска област, граничеща с Украйна, е било обстрелвано рано тази заран от едрокалибрено оръжие, заяви шефът на региона Роман Старовойт. По думите му са развалени три къщи, учебно заведение и автомобил. Няма потърпевши.

Според следващата сводка на Генерален щаб на ВСУ в обществените мрежи съветските загуби в жива мощ към този момент са 27,9 хиляди души. Загубите в бойна техника включват 1 235 танка, 3 009 бронирани машини, 201 самолета, 167 вертолета, 198 реактивни системи за залпов огън, 90 средства за противовъздушна защита и други Няма без значение удостоверение на тези данни.

В последната сводка на английското министерство на защитата се споделя, че Русия е подготвена да употребява артилерия против обитаеми места, без да регистрира пропорционалността на офанзивите по отношение на вредите по цивилната инфраструктура. Руските войски евентуално ще употребяват по-широко разхвърлян артилерийски обстрел заради лимитираните им благоприятни условия да откриват цели и нежеланието да рискуват с бойни самолети отвън техните фронтови линии.

През идващите седмици Русия, написа английското министерство на защитата, евентуално ще продължи да разчита на масирани артилерийски удари в опит да ускори офанзивата в Донбас.

Американският институт за проучване на войната (ISW) написа, че съветската формация към Харков се пробва да задържи границата и да предотврати напредването на украинските войски на север - и това въобще не наподобява на изтеглянето на съветските войски от Киев, Чернигов и Суми.

В окупираните територии на Украйна нараства напрежението сред съветската окупационна администрация и проруските сътрудници, обръщат внимание анализаторите. Те показват, че се управляват единствено от открити изявления в медиите и сами не могат да потвърдят тези обстоятелства.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР