Продължава ремонтът на сградата на филиал Детелина“ към Детска градина

...
Продължава ремонтът на сградата на филиал Детелина“ към Детска градина
Коментари Харесай

Продължава ремонтът на детската градина в Каравелово

Продължава ремонтът на постройката на филиал „ Детелина “ към Детска градина „ Гина Кунчева “. Дейностите, стартирали с влизане в действие на строителното позволение на 1 юни, включват ремонтно-възстановителни действия на първия и на втория етаж в постройката. Тя пострада от наводнението на 2 септември 2022 година, а за нейния ремонт бе определена фирма-изпълнител след наложителните процедури по Закона за публичните поръчки. Това оповестиха от община Карлово.
Прочетете още
На първия етаж са построени разграничителни стени и загради от гипсокартон и заряд от минерална вата за обособяване на част от входното предверие и ограничение свободния достъп към неизползваемите елементи на етажа.
На втория етаж са обособени четири нови пространства: складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и вместилище за принадлежности и материали.

Таваните и пространствата на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, към този момент са с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени са санирани. Подовите настилки се обновяват в сходство с нормативните условия: позволяващи влажно разчистване и дезинфекция; в занималнята с ъгъл за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.

По плана е осъществена замяна на съществуващите дограми с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; нови са вътрешните ВиК и електрическа съоръжения. Ще бъде построено пречиствателно оборудване в двора на детската градина, ще има и СОТ.

Във всички пространства има нова топлоизолация – за възстановяване на енергийната успеваемост. В рамките на плана, чийто период за осъществяване е три месеца – до 1 септември 2023 година, ще бъде възобновено дворното място, ще има нова детска площадка и ограда.

Заявления за приемане на деца във филиал „ Детелина “ се подават в ДГ „ Гина Кунчева “ в Карлово до 31 август 2023 година в това число.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР