Продължава разследването за тежката катастрофа на АМ Тракия край Бургас.

...
Продължава разследването за тежката катастрофа на АМ Тракия край Бургас.
Коментари Харесай

Бащата на един от загиналите край Бургас: Шофьорът все спял на волана и карал

Продължава следствието за тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " край Бургас. Трима от общо шестима служащи починаха, останалите са тежко ранени. Двама се борят за живота си.

Тежкият случай става тук, на 356 км на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас, малко след разклона за село Българово. Шестима служащи от компания за асфалтиране са се прибирали от Ямбол към Бургас, когато тук ненадейно настава случаят.

Шофьорът на транспортното средство самокатастрофира, след което излязъл от пътното платно, преобръщайки се в канавката. Какви са аргументите за случая и роман на бащата на един от починалите служащи, вижте.

При тежката злополука живота си губят 49-годишния водач Димитър, негов 38-годишен сътрудник и най-малкият измежду тях - 31-годишният Ангел. Бащата на младото момче упреква водача за случая. Неведнъж синът му се е оплаквал от него.

" Шофьорът все спял на кормилото и карал. Колко пъти е щял да се блъсне. Оплакват се служащите дето ги вози на работа водача. Не знам нищо, не ми дават пояснения ", сподели Алекси Асенов, който е татко на починалия Ангел.

С часове продължиха нощес огледите на местопроизшествието. И все още полицията открива точните аргументи за тежкия случай.

" Вероятната причина за злополуката е загуба на надзор от страна на лидера на автомобила, като в началото се блъска в лявата пътна мантинела на Автомагистрала " Тракия ", а от удара автомобилът губи траектория, блъска се в дясната мантинела, минава през нея и през защитната ограда, след което стопира по таван в крайпътна равнища ", сподели представителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Назначени са и няколко автотехнически експертизи. По неофициална информация версиите, по които се работи са спукана гума, изтощеност на лидера и техническа неизправното на транспортното средство.

Собственикът на компанията, на която е автомобила през днешния ден, отхвърли коментар. Междувременно тримата оживели служащи не престават да са в болница. Двама от тях са в сериозно положение в отделението по Реанимация. Лекарите не престават да се борят за живота им.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР