Продължава разследването на убийство на Алексей Петров в полите на

...
Продължава разследването на убийство на Алексей Петров в полите на
Коментари Харесай

Убийството на Алексей Петров: Полицията освободи района за туристи

Продължава следствието на ликвидиране на Алексей Петров в полите на Витоша. Полицията към този момент освободи региона за туристи.

Това е първото показно ликвидиране за последните 5 година в България, разяснява някогашният вътрешен министър

Все още не са ясни претекстовете на закононарушението, работи се по три съществени версии.

В сряда спътницата на Алексей Петров оставя своя автомобил до автобусната спирка при започване на остарелия въжен превоз на Драгалевци. И както всяка сряда, двамата потеглят по нормалния си маршрут, който е някъде към 23 километра и се движи по пътеката, която виждате зад мен.

„ Винаги радостен идва. Без защита си идваше. Каквото стана - стана ”, споделила майка му Диляна, откакто научила за разстрела

Малко преди Алексей Петров и планинския лидер Мирослава Михайлова са се движели двама украинци. По думите им те са чули звук в гората.

Издирваният палач на Алексей Петров обаче, съгласно събраните до момента данни, се е движел по тази пътека. И някъде, където две пътеки се събират, в 12:17 минути украинците чуват и серия от изстрели, което навежда на мисълта, че убийството на Алексей Петров е осъществено с автоматизирано оръжие.

Тя се движела по пътеката нагоре към асфалтовия път, където се намирали защитата и автомобилът

Жената съумява да изпълзи най-малко към 20-30 метра до асфалтовия път, където е бил паркиран автомобилът на Алексей Петров и ги е чакала неговата защита.

„ Изключително професионално квалифицирано “, по този начин доцент Милен Иванов, някогашен ректор на академията на Министерство на вътрешните работи, дефинира покушението. Според него стрелецът е един.

„ Такива атентати се правят постоянно от тъй наречените " самотни вълци " по простата причина, че всеки един непотребен човек в организацията на подобен атентат е непотребен очевидец. Най-вероятно е някогашен боен, само че не изключвам разновидността и да е някогашен ловджия “, разяснява той.

Липса на мобилна връзка и добра видимост към жертвата - поляната под Бай Кръстьо също е избирана дълго време.

„ Никой не върви да прави атентат с телефон в джоба. Много от дълго време към този момент е по този начин. Проблемът е, че нямат обсег и жертвите. Евентуално и да не е сигурен изстрелът - да няма по какъв начин да им се окаже спешна помощ. Като виждам терена, на който е осъществен атентатът, той разрешава сигурен изстрел отблизо разстояние от скрита позиция, което е безусловно безвредно за стрелеца. Най-вероятно оръжието е елементарна ловна карабина с открити мерни принадлежности “, разяснява доцент Иванов.

Следете всичко по тематиката в нашия онлайн репортаж:

Следете с нас събитията към покушението онлайн

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР