Продължава разследването на трагичния инцидент със самолет, който се разби

...
Продължава разследването на трагичния инцидент със самолет, който се разби
Коментари Харесай

Говори близък приятел на загиналите в самолета край Ихтиман

 Продължава следствието на трагичния случай със аероплан, който се разруши през вчерашния ден покрай летищната площадка край Ихтиман. По случая работят специалисти на Министерството на превоза и Националната следствена работа. Самолетът излетява в 11,20 ч. и две минути след излитането, в западен курс, на височина 60-80 метра, когато по данни на очевидци прави внезапен завой наляво и се срутва, като прави три витки към земята.

Машината пада и поражда пожар. Една от евентуалните хипотези е, че самолетът, набирайки височина, е извършил маньовър на ляво с по-голям надолнище, на авиационен език това се назовава скоростен срив, изясни Христо Христов от Министерството на превоза.

Малкият двуместен аероплан е трябвало да извърши своя летателен проект от летище Ихтиман до село Черньово до село Драганово. От първичния оглед на мястото, където е станал случаят, стана ясно, че машината е почнала да губи внезапно височина и се е разрушила. От Mинистерството на превоза дефинираха самолета като пробен. Близък другар на починалите Иван Костадинов и Вяра Лозанова изясни, че машината е разработка на НАСА, а двамата били опитни в авиацията. " Специално на този аероплан Иван има огромен опит - може би над 300 часа, тъй че го е опознал добре да не позволява някакви груби неточности ", изясни Антон Георгиев от съдружие " Крила ", който познава и двамата починали.

Според Антон Георгиев водачът е летял при всяко положително време за хвърчене, правил е огромни обиколки на България, взел участие е във всички събития на организацията на притежатели на самолети.
" Иван го поддържаше сносно механически грижеше се за него... обичаше самолета. Администрацията задоволително добре си извършва отговорностите дори по-строго от всяка една друга страна. Затова и този аероплан е регистриран в Италия ", изясни Антон Георгиев.

Продължава следствието на случая, министерството на превоза обяснява аргументите, а Националната следствена работа търси възможен отговорен. Летището също е тествано, а останките на машината към този момент не са в полето до село Черньово. Подобен случай с дребен аероплан имаше през април край Оризари до Пловдив, пишат сътрудниците от btv.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР