Продължава разследването на трагедията на магистрала „Струма. Разследващите изключват версията

...
Продължава разследването на трагедията на магистрала „Струма. Разследващите изключват версията
Коментари Харесай

Изключва се версията за тероризъм като причина за катастрофата на АМ "Струма"

Продължава следствието на нещастието на автомагистрала „ Струма ". Разследващите изключват версията за тероризъм като причина за злополуката.

На взаимен брифинг българските и македонските прокурори обясниха, че се работи по всички версии за злополуката. Призоваха за повече време и обясниха, че досъдебното произвеждане е едвам на пет дни. Днес българските управляващи получиха от македонските си сътрудници всички документи, с които разполага следствието в РСМ, всички разпити на очевидци и пътната документи на компанията. Собственикът на „ Беса транс " е разпитан, само че не може да бъде упрекнат за съответното ПТП, споделиха проверяващите.

Експертизите ще покажат дали неприятна маркировка или изчезнали знаци на пътя също могат да са причина за злополуката.

До края на другата седмица се чака освобождение на телата на починалите при случая.

Двама от оживелите бяха изписани от „ Пирогов " и бяха превозени в Северна Македония с коли за спешна помощ. Двамата оживели ще останат под лекарски грижи в държавната болница в Скопие най-малко за няколко дни. В понеделник се чака още трима от оживелите да бъдат изписани.

Предстоят още разпити на очевидци в двете страни. От следствието не се ангажираха с съответни периоди докога ще продължи следствието на злополуката, защото по думите им казусът е невиждан.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР