Продължава разследването на странния случай, при който малък самолет премина

...
Продължава разследването на странния случай, при който малък самолет премина
Коментари Харесай

Мистерията продължава: Самолетът нарушител - с камера, излъчваща полета в реално време

Продължава следствието на странния случай, при който дребен аероплан мина през въздушното пространство на шест страни и кацна в България. Все още няма изясненост кои са водачът и пасажерите на борда.

При инспекцията на машината не са открити противозаконни субстанции или предмети. Самолетът бе тестван с изключение на за взривни субстанции и опиати, също за биологичен материал бяха снети натривки за отпечатъци, само че към този миг няма данни да са открити някакви следи, оповестява БТВ.

Когато самолетът е бил открит на летището край Търговище от служителите на реда, двата мотора към момента са били топли. Машината е открита при инспекция след подаден сигнал от Министерство на вътрешните работи за нарушеното ни въздушно пространство.

Вследствие на това служителите на реда ревизират всички вероятни места, където може да се приземи сходна машина.

Самолетът е шестместен, с литовска позивна. По неофициална информация обаче самолетът е дерегистриран през 2009 година и по време на въпросния полет, нарушил въздушното пространство на седем страни, включително и на България, е летял с изключени транспондери.

Друг забавен факт при намирането му е, че самолетът е имал камера на антената над кабината, която в действително време е излъчвала чрез сим карта. Така че по всичко проличава, че в действителност водачът и хората са имали задоволително време, с цел да се приготвят. Естествено, хипотезите за този полет са най-различни, само че пък съгласно следствието, което тече към този момент трети ден, главната версия е, че самолетът е бил откраднат.

Снимка: стоп кадър, БНТ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР