Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител. Все още

...
Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител. Все още
Коментари Харесай

Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител

Продължава следствието на случая с мистериозния аероплан извършител. Все още няма публична информация за това какъв брой души са били на борда и къде са водачът и пасажерите му.

" Има учредения да се счита, че става въпрос за осъществени закононарушения ", разгласи пред bTV вътрешният министър Бойко Рашков.

" Първоначалната оперативна информация, с която сега разполагаме, е много богата и дава обещание, че това, което е осъществено, ще бъде на 100% потвърдено. Имаме задоволително съображение да считаме, че лицата, в случай че са направили и се потвърди, че са направили закононарушение, ще бъдат осъдени ", безапелационен бе той.

Машината е изхвърчала от Унгария и е прелетяла през Сърбия и Румъния без утвърден летателен проект.

Вчера дребният аероплан беше открит зарязан на остаряло летище сред Търговище и Шумен.

На този стадий е ясно, че машината е литовска, модел от 1962 година и е дерегистрирана от 2009 година. Макар и импровизирано, информациите сочат, че самолетът е летял без транспондери, т.e. устройствата за идентификация.

Прелитайки над въздушното пространство на 7 страни, тук-там водачът е държал извънредно ниска височина от към 500 метра.

Вътрешният министър изясни, че нарушителят е бил засечен в България, само че нашата военна авиация не е била вдигната поради заплаха реактивните ни самолети да преследват такава машина в неприятни атмосферни условия.

Българските военновъздушни сили са следили по време на целия полет самолета, който на 8 юни навлезе във въздушното пространство на страната ни.

Това разгласи в коридорите на Народното събрание министърът на защитата Драгомир Заков. Той отхвърли изказванията, че българските управляващи са нямали информация за самолета. Бил е изпратен изтребител, като е имало риск за живота на водача.

" Говорим за тъмната част на денонощието с стихия. Този аероплан е летял на доста ниска височина, с цел да избегне бурята. Тогава, когато към този момент имахме преценка, че може би би трябвало да вдигнем изтребител във въздуха, ние го направихме. Самолетът се върна назад в Граф Игнатиево преди начало на бурята. Изключително рисков полет ", настоя Заков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР