Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител. Все още

...
Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител. Все още
Коментари Харесай

Какво знаем до момента за мистериозния самолет, кацнал у нас?


Продължава следствието на случая с мистериозния аероплан извършител. Все още няма публична информация за това какъв брой души са били на борда и къде са водачът и пасажерите. Има учредения да се счита, че става въпрос за осъществени закононарушения, съобщи в ефира на bTV вътрешният министър Бойко Рашков.

Самолетът е кацнал на летище до търговищкото село Буховци. На този стадий е ясно, че машината е литовска, модел от 1962 година и дерегистрирана от 2009 година.

Самолетът извършител остава на бившето летище край село Буховци, до момента в който дейностите на проверяващите не приключат. Все още няма публична информация по отношение на осъществените към този момент инспекции на машината.

На този стадий е ясно, въпреки и импровизирано, че самолетът е летял без транспондери, т. e. устройствата за индентификация и е дерегистриран към този момент 13 години.

Прелитайки над въздушното пространство на 7 страни, тук-там водачът е държал извънредно ниска височина от към 500 метра.

Вътрешният министър изясни, че нарушителят е бил засечен в България, само че нашата военна авиация не е била вдигната поради заплаха реактивни самолети да преследват такава машина в неприятни атмосферните условия.

“Първоначалната оперативна информация, с която сега разполагаме е много богата и дава обещание, че това което е осъществено ще бъде на 100% потвърдено. Имаме задоволително съображение да считаме, че лицата, в случай че са направили и се потвърди, че са направили закононарушение, ще бъдат наказани”, добави Рашков.

OFFNews настояват, че са намерили последния притежател на самолета. В изявление за тях латвиецът Брониус Заронскис декларира, че е продал машината на компания от София предходната събота.

“Ами не знам, съгласно мен не бяха българи. Май от Румъния или Украйна. Не помня в този момент, би трябвало да погледна, има документи, само че не са при мен сега. Мисля, че пишеше, че е от София. Договор, всичко има, протокол за предаване “, прибавя той.

Самолетът е с литовска позивна, създаден е в Швейцария през 1962 година и е шест локален. Разследването на случая със самолета – извършител се води под надзора на Окръжна прокуратура - Търговище.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР