Продължава разследването на причините, довели до тежката катастрофа край Своге,

...
Продължава разследването на причините, довели до тежката катастрофа край Своге,
Коментари Харесай

Лошото време и невнимание от страна на шофьора са причинили катастрофата край Своге

Продължава следствието на аргументите, довели до тежката злополука край Своге, при която през вчерашния ден починаха 16 души, а 18 бяха ранени след рухване на рейс с туристи в крайпътна бездна.

В момента не престават разпитите на лидера на авариралия рейс. Той е обяснил пред полицията, че за момент е изпуснал контрола над транспортното средство и по този начин се е стигнало до случая, осведоми БНР. Проверката на тахошайбите на рейса е посочила, че сега на злополуката скоростта на рейса е била към 45 километра в час. Участъкът е с ограничаване до 40 километра, обясниха от Министерство на вътрешните работи.

Алкохолната проба на лидера е негативна. Най-вероятната версия за злополуката е комбиниране сред тежките метеорологични условия в региона и нехайство от страна на водача. Днес стартира и вторият оглед на мястото. Той ще обясни какъв е спирачния път на рейса, както и ще бъдат извършени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно. В 14:00 часа в Министерство на вътрешните работи ще има заседание на няколко министерства по въпросите на пътната сигурност. Там е допустимо да бъдат дадени и нови детайлности към тежката злополука.

Фирмата-превозвач има общо 6 рейса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно.

„Всички документи на компанията са изправни. Нашите подозрения са, че той не е минал на повторна техническа проверка“, сподели заместник-министърът на превоза Ангел Попов.

Местните хора споделиха, че този сектор от пътя е извънредно рисков и там постоянно стават произшествия.

Министерство на вътрешните работи откри телефонна линия, на който родственици на потърпевшите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР