Продължава разплитането на корупционния скандал в Брюксел. Полицията е иззела

...
Продължава разплитането на корупционния скандал в Брюксел. Полицията е иззела
Коментари Харесай

Корупционният скандал се разплита – 1.5 млн. евро от куфари и хартиен плик

Продължава разплитането на корупционния скандал в Брюксел. Полицията е иззела 1.5 млн. евро, открити в куфар, куфарче и книжен плик. Спретнато подредените пачки са открити в хотел в белгийската столица, по информация на Прокуратурата, написа през днешния ден Politico.

В същото време в Европейския парламент се разисква проекторезолюция, която осъжда разразилия се скандал с Катар. Най-често употребяваните думи и словосъчетания в лексиката на евродепутатите, отправени от трибуната, са „ ужасяващ “, „ сериозна угриженост “, „ акцентира сериозността “.

 

Dans le cadre d’un dossier du Parquet Fédéral de suspicions de corruption, visant des personnes actives au sein du Parlement européen, la Police Judiciaire Fédérale a saisi près d’1,5 millions d’euros lors de perquisitions menées en région bruxelloise. pic.twitter.com/2UfK2zNtnm
— Police Fédérale (@policefederale) December 14, 2022

Скандалът за корупция в сърцето на Европейски Съюз се развихри преди 6 дни. От вицепредседателското кресло бе отхвърлен главният състезател в него – гръцкият евродепутат Ева Кайли.

Резолюцията, която към момента е в стадий на правене, планува избор на „ специфичен вицепрезидент, който ще дава отговор за честността и битката с корупцията и непознатото въздействие в Народното събрание “.

Депутатите приканиха за специфична комисия, която да открие „ евентуални пропуски “ в разпоредбите за бистрота на Екологичен потенциал, защото в този момент евродепутатите не са длъжни да афишират контакти си с задгранични държавни представители.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР