Продължава размяната на удари между Израел и Хамас. С още

...
Продължава размяната на удари между Израел и Хамас. С още
Коментари Харесай

Продължава кървавия конфликт между Израел и Хамас - жертвите се увеличават

Продължава размяната на удари сред Израел и Хамас. С още 33 починали при израелски въздушни удари в Газа жертвите измежду палестинците доближиха 181 души, измежду които 52 деца.

Израел оповестява за 10 починали, в това число две деца. Жертвите се усилват.
В седмия ден на спора Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разисква виртуално обстановката. Международните апелите за преустановяване на насилието не дават резултат.

В днешното утро на израелски артилерийски обстрел и въздушни удари над Газа изгубиха живота си 33 палестинци, от тях 13 деца.

Израелската войска удари дома на шефа на политическото бюро на Хамас Яхия Синуар и дома на неговия брат. Вероятно в тяхно неявяване.

Рано сутринта звучаха сирените в израелски градове. Обстрелът с палестински ракети продължи денем. Лидерите на двете страни обявиха, че нямат желание да правят отстъпка.

" Нашата акция против терористичните организации продължава с цялостна мощ. Действаме в този момент, колкото е нужно, с цел да възстановим спокойствието за вас, жители на Израел. Това ще отнеме време ", съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

" Тази незаконна войска избива дами и деца със самолети Ф-16. Мислят, че ще възпрат националната опозиция. Днес всички сме виновни за Йерусалим! Който може да помогне на Йерусаилм и " Ал Акса ", дано го направи!, сподели водачът на " Хамас " Исмаил Хания.

На назад във времето остават митингите на Западния бряг, напрежението и конфликтите сред евреи и араби в доста израелски градове. Папа Франциск предизвести, че нещата може да излязат от надзор и оплака следващите почтени жертви в един десетилетен спор.

" Това е извънредно, недопустимо. Питам се до какво ще доведат омразата и отмъщението? Наистина ли мислим, че ще изградим мир като унищожим другия? ", акцентира папа Франциск.

Външните министри на страните от Европейския съюз ще обсъдят рецесията на изключителна видеоконферентна среща във вторник, по отношение на това по какъв начин може да допринесат за прекъсване на насилието. Може би шансът е в посредничеството на Египет, който работи интензивно и дискретно за реализиране на помирение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР