Продължава разчистването на паднали дървета и клони след бурята в

...
Продължава разчистването на паднали дървета и клони след бурята в
Коментари Харесай

Най-пострадали са лозовите масиви след бурята в Бургаско

Продължава разчистването на паднали дървета и клони след бурята в събота в Бургас и Поморие. Частичното бедствена състояние в Поморие ще остане, до момента в който се опишат и остойностят всички нанесени вреди.

Най-пострадали са лозовите масиви. Засегнати са над хиляда декара и е унищожена продукция от над един милион тона. Днес три комисии от Областната работа земеделие и гори ще разказват положението на лозята.

Ситуацията е доста тежка, сподели един от засегнатите лозари Младен Върбанов: " За страдание алените гроздя всеобщо са изумени. Някои по-късни бели сортове като Юни блан и Димят главно. Загубите са огромни, неприятното е, че ураганният вятър събори телените структури и се постанова да се усилят разноските за възобновяване им ".

 

Всички потърпевши стопани би трябвало да подадат заявки за нанесените вреди, съобщи облстатният шеф на Бургас Мария Нейкова:

" Пострадалите стопани следва оптимално бързо да подадат заявки пред регионалната работа " Земеделие и гори ". В община Поморие е проведена приемна в общината, с цел да улесни хората. С предписание на министър Гечев няколко междуведомствени комисия стартират да обхождат провалите на стопаните с цел да може да се открият вредите. Те са големи, за жалост, липсват лозови масиви ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР