Продължава ръстът на цените на повечето основни хранителни стоки, плодове

...
Продължава ръстът на цените на повечето основни хранителни стоки, плодове
Коментари Харесай

Продължава увеличението на цените на храните по борсите и тържищата в страната

Продължава растежът на цените на множеството съществени хранителни артикули, плодове и зеленчуци на тържищата в страната и през тази седмица, демонстрират данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява придвижването на цените на питателните артикули на едро у нас, през седмицата се повиши с 0,92 на 100 до 2,305 пункта. Миналата седмица ИТЦ беше на равнище 2,284 пункта, демонстрират данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ).

Равнището на ИТЦ при започване на предходната година беше 2,316 пункта, а през първата третина на март доближи пролетния си най-много от 2,480 пункта. Базовото равнище на ИТЦ - 1,000 пункта, е от 2005 г. Краставиците от импорт поевтиняват със 4,3 на 100 до 3,30 лв. за кг. Цената на доматите (внос) се покачва с 1,4 на 100 и те се търгуват по 3,55 лв. за кг, а тази на картофите скача с 0,8 на 100 до 1,29 лв. за кг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР