Продължава работното посещение на председателят на ПГ на ГЕРБ и

...
Продължава работното посещение на председателят на ПГ на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Цветанов със срещи в Държавния департамент на САЩ

Продължава работното посещаване на ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила във Вашингтон.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред е в американската столица за присъединяване във конгрес по въпросите на сигурността, проведен от Конгреса на Съединени американски щати, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. По-рано през днешния ден Цветан Цветанов се срещна с ръководителя на Офиса за Централна и Югоизточна Европа в Държавния департамент Дженифър Бахъс. По време на срещата двамата разискаха районните измерения на сигурността и ролята на България в тази част на Европа. Цветанов срещна американската страна с целите на България по време на идното председателство на Съвета на Европейски Съюз. Беше обърнато особено внимание на устрема на българската страна за по-тясно консолидиране на страните от Западните Балкани в общия европейски развой. Двете страни се сплотиха към мнението, че европейската вероятност пред района е от решаваща значимост за неговото бъдещо развиване.

По-късно Цветан Цветанов се срещна с някогашния заместител секретар по вътрешната сигурност на Съединени американски щати Алън Бързин. Цветанов и Бързин имат дългогодишно взаимно съдействие по въпроси от региона на правоохраната. Бързин бе старши началник в екипа на някогашния секретар по вътрешната сигурност на Съединени американски щати Джанет Наполитано и е водещ специалист на Съединени американски щати по въпросите на граничната сигурност и противозаконната имиграция. По време на срещата двамата разискаха въпроси на районната среда за сигурност, в това число благоприятни условия за нейното бъдещо развиване и вероятни сериозни моменти. Беше маркирано със удовлетворение, че в региона на двустранното взаимоотношение сред България и Съединени американски щати по тези въпроси е налице устойчива положителна наклонност на развиване. Цветанов срещна своя американски сътрудник с целите на България по време на идното председателство и насочи покана към Алън Бързин да вземе присъединяване в някои от събитията по парламентарното измерение на европредседателството.

Утре срещите на Цветан Цветанов във Вашингтон не престават по стратегия - с представители на мозъчни тръстове и научни институти в региона на политическия разбор и интернационалните връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР