Продължава работата по установяването на убиеца на 60-годишната жена от

...
Продължава работата по установяването на убиеца на 60-годишната жена от
Коментари Харесай

Убитата възрастна жена от Славяново живеела сама, имала малък магазин за хранителни стоки

Продължава работата по установяването на килъра на 60-годишната жена от поповското с. Славяново. Тя беше открита удушена в дома ѝ като по тялото ѝ са открити следи от принуждение.

Жертвата живеела сама. Съпругът ѝ умрял предходната година. Имала дребен бизнес за търговия с хранителни сток. Според съседите е била доста добра, работлива, уважавана от близки и съселяни.

Вчера сутринта, към 8 часа, кметът на селото, минавайки около магазина ѝ, поискала да се отбие както всекидневно.

" Звъннах ѝ, не отключи. Звънях на околните ѝ, споделиха, че нямат връзка с нея, по-късно звънях много на нея, на персоналния ѝ номер, също никой не отговори, и отидохме със брачна половинка ми там. Чакаше ни племенникът ѝ, който е от прилежащото село. Влязохме, вратата беше отключена, разбрахме, че нещо има неправилно, обадихме се на служителите на реда, Бърза помощ пристигнаха и установяваха, че е умряла. Говорят се доста неща, обаче аз нищо не мога да кажа, би трябвало да се изчакат констатациите от полицията, главно контакта ми с нея беше по телефона, с часове сме говорили, никакви недоволства от никого, за нищо, беше мощен човек, борбен ", споделя Алтънай Ереджебова, кмет на с. Славяново.

Съседите описват, че с всички е била в положителни връзки, сама е поддържала къщата, имала проекти за застрояването ѝ.

" Ние всеки ден се виждахме тук, нали комшии бяхме. Радваше се е, викаше „ ето тук една врата ми се отвори ", кокошките ей тука пускаше горката. Един път не ми се е оплаквала, в случай че ми се оплаквала, ще кажа несъмнено, но няма, паниката е доста огромна, чакахме, чакахме, няма я Фанчето ", споделя Шефика.

" Аз останах сама, с инсулт съм, доста ме гледаше, доста ми помагаше, дума не мога да кажа против тази жена, доста добра жена. Изобщо това не ми е минавало през главата, и на никой тук, които сме ", недоумява и Анита Александрова.

По случая е формирано до правосъдно произвеждане. Осъществяват се дейни дейности по следствие на закононарушението, които се правят под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

Репортер: Герасим Герасимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР