Продължава работата на Министерствата на финансите и енергетиката за подготовката

...
Продължава работата на Министерствата на финансите и енергетиката за подготовката
Коментари Харесай

Продължава работата по плана за финансово стабилизиране на Булгаргаз

Продължава работата на Министерствата на финансите и енергетиката за подготовката на проект за стабилизиране на сдружението " Булгаргаз ", което сега не разполага с задоволително средства, с цел да купува синьо гориво, съобщи БНР.

Същевременно министър председателят Гълъб Донев съобщи, че доставките на газ за България са обезпечени единствено до август и че служебното държавно управление ще постави всички старания интерконекторът с Гърция да бъде въведен в употреба, тъй като подсигурява доставката на газ от Азербайджан.

" Има доста неща, които би трябвало да бъдат осъществени, а за тези седем месеца те не са били завършени. За анулация на решението за смяната на интерконектора – Надзорния съвет, българските жители би трябвало да знаят, че тази анулация на това решение е по отношение на това, че са позволени неточности в имената на Надзорния съвет. "

От Министерството на енергетиката опровергаха изказванията на някогашния министър председател Кирил Петков, че служебният министър Росен Христов е отменил назначенията в компанията-оператор на газовата връзка с Гърция и по този начин е блокирал плана.

В понеделник е планувана среща на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков с участници в градежа на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Акцент в диалозите ще са периодите за привършване на градежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР