Продължава работата на италианските пожарникари за справяне с последиците от

...
Продължава работата на италианските пожарникари за справяне с последиците от
Коментари Харесай

Екипи в Италия се борят с последиците от проливните дъждове и свлачищата

Продължава работата на италианските пожарникари за справяне с последствията от проливните дъждове и свлачищата в Северна Италия. Във вторник избавителните екипи се притекоха на помощ на група кози и овце, попаднали в клопката на наводнена река.

В северната и централната част на страната пожарникарите трябваше да се намесят в над 100 случая, породени от прииждащата вода. Заради интензивните дъждове в провинция Комо пожарната е направила повече от петдесет интервенции по отводняване. Към момента няма данни за потърпевши хора.

Голямото количество превалявания през последните часове е довело до срутване на доста парчета в град Блевио, а реката е срутила порти и стени на къщи. Властите във Венеция подвигнаха бариерата лагуната, с цел да попречат на високите води да залеят града.

Очаква се обстановката да продължи, като италианската военна метеорологична работа предвижда още дъждове и гръмотевични стихии, съпроводени от градушка.Тунелите Бренер и Фрежус, които свързват Ботуша с Австрия и Франция, към този момент са отворени за придвижване, откакто в понеделник бяха краткотрайно затворени. Властите в Рим подсетиха на жителите да имат поради, че от 4 септември ще стартира и 15-седмичен ремонт на тунела Мон Блан.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР