Продължава проверката, разпоредена от здравния министър, на всички лечебни заведения,

...
Продължава проверката, разпоредена от здравния министър, на всички лечебни заведения,
Коментари Харесай

Каво ще покаже проверката на болниците заради починалото от менингит дете?

Продължава инспекцията, разпоредена от здравния министър, на всички лечебни заведения, свързани с умрялото на 26 ноември (петък) от свръхостър менингококов сепсис 5-годишно дете. За гибелта му обаче се разбра едвам в сряда вечерта. Вчера се появи и информация, че фамилията на детето е обикаляло няколко лечебни заведения преди то да бъде прегледано.

Междувременно родители на деца от градината се оплакват, че тя е траяла да работи до вторник в това число, което, съгласно тях, може да е причина за още по-голямо разпространяване на болестта. Именно това обясняват от Изпълнителна организация " Медицински контрол ".
Огнище на менингит: 16 деца и двама възрастни са дали позитивни проби
 Късно нощес излезе информация за огнище на менингит в столична детска градина. 1 дете е умряло предходната седмица, а 16 други и д...

От РЗИ оповестиха, че към този миг у 23-ма души е открита бактерията менингокок. Столичната РЗИ издаде заповед за затваряне на детската градина, в която умря дете с менингит

Те са деца и чиновници на 37-ма градина " Вълшебство ", които са били в контакт с умрялото дете. Инфектираните са носители, само че нямат признаци и са в положително положение. Децата одобряват антибиотик, с който обезвреждат бактерията, а детската градина е дезинфекцирана. Въпреки това остава затворена до второ разпореждане.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР