Продължава проверката на Окръжната прокуратура във Велико Търново в дома

...
Продължава проверката на Окръжната прокуратура във Велико Търново в дома
Коментари Харесай

МВР не е открило данни за престъпления в дома в Горно Косово

Продължава инспекцията на Окръжната прокуратура във Велико Търново в дома за хора с деменция в Горско Косово.

Междинните данни от инспекцията, предоставена на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, сочат, че няма данни за осъществени закононарушения, довели до гибелта на 24 души в дома през предходната година.
След инспекцията в дом за хора с деменция: Разказ на родственици на умрял пациент Преди дни омбудсманът Диана Ковачева заяви, че за година в дома в с. Горско Косово са умряли 24 души
" На този стадий няма формирани досъдебни производства за умишлени или непредпазливи дейности от длъжностни лица за гибелта на 24 дами и мъже през предходната година в дома за хора с деменция в Горско Косово ", съобщи за БНР окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.
Прокуратурата и обществени чиновници влязоха на инспекция в дома за хора с деменция Институциите се самосезираха след отчета на омбудсмана
Изчакват се отчетите от инспекциите в дома на Регионалната здравна ревизия и на Инспектората на Агенцията за обществено подкрепяне.

Проверката стартира на 3 януари тази година след сигнал на обмудсмана Диана Ковачева за неприятни санитарно-битови условия и за високата смъртност в дома в Горско Косово.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР