Продължава протеста на Бесарабските българи от Украйна срещу действията на

...
Продължава протеста на Бесарабските българи от Украйна срещу действията на
Коментари Харесай

Българи от Украйна: Валери Симеонов е свързан с търговията на българско гражданство!

Продължава митинга на Бесарабските българи от Украйна против дейностите на Валери Симеонов и гласуваната декларация от Народното събрание против административното разделяне на Болградския регион в Украйна. Нашите сънародници упорстват да напомним най-малко две публикации, които са разгласява за корупционната активност на организация, ръководена от лицето Антон Киссе и персоналната полза, която е получил Симеонов. Първият материал е оповестен от уеб страницата Бивол на 15.12.2018 година когато Симеонов бе подал към този момент оставка след многодневни митинги на майките на деца с увреждания. В този интервал Симеонов бе провокирал омразата и ненавистта на над 80% от българите. Оказва се обаче, че организацията на Киссе в Украйна е удостоила Симеонов с премия "Човек на годината за 2018 " и това от името на българите в Украйна. Ето какво написа уеб страницата Бивол тогава:

"Украинците в България обаче се възмутиха от новината за номинирането на Валери Симеонов. Във Facebook има най-малко няколко разнообразни групи за другарство посред им, в които тя се дефинира като скандална.

Асоциацията на Киссе – “Корупционна бизнес-машина” за удостоверения за генезис?

Още при започване на лятото 2017 година са пратени тъжби до разнообразни институции от бесарабски българи за всеобщи нарушавания с удостоверенията за български генезис.

Някои тъжби са изпратени до президента Румен Радев, други – до ръководителя на Комисията по политиките за българите в чужбина към Народното събрание (КПБЧ) Антон Дончев.

Една от тези тъжби е подписана от Андрей Дегтев, ръководител на Асоциацията на българите в Украйна “Хан Аспарух”. Според водача на тази Неправителствени организации,

издаването на удостоверения за български генезис от Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) е превърнато от някои чиновници „ в бизнес”.

Писмо на съветски, с което „ Биволъ” разполага (вижте долу) е постъпило и до Комисията за за политиките за българите в чужбина (КПБЧ) в Народното Събрание.

Вече на 1 юни 2017 година ръководителят на КПБЧ Антон Дончев ( “Обединени патриоти”) препраща жалбата до свои сътрудници в следния мейл (виж фотографията долу): „ Относно: Постъпили тъжби по отношение на активността на ДАБЧ”.

Антон Киссе с Валери Симеонов и уволнения след абсурда с паспортите ръководител на ДАБЧ Петър Харалампиев

„ Уважаеми сътрудници, Предоставям на вашето внимание получените тъжби, съдържащи тревожни сигнали от лица с български генезис от Украйна, сблъсквали се с проблеми и непреодолими трудности в процеса на приемане на удостоверения за български генезис от Държавната организация за българите в чужбина. Моля да се запознаете със срещнатите проблеми, с цел да може да предприемем нужните законодателни ограничения за елиминиране на законодателните текстове, позволяващи и допускащи корист със служебно състояние. Оставам разполагаем за спомагателни въпроси. С почитание Андон Дончев Председател на КПБЧ”.

В писмо до президента Румен Радев, изпратено от българи от Одеса, се употребява изразът “корупционна бизнес-машина”, с която елементарните хора, кандидатстващи за уверение за български генезис, се сблъскват. Записването по електронен път e съвсем невероятно, се споделя в жалбата. Проверка на “Биволъ” откри, че фактически електронната форма за попълване на поръчките на сънародниците ни от чужбина е била блокирана и недостъпна през по-голяма част от времето.

Това се прави за всички искащи да заявяват своя български генезис да минават наложително през поседнически организации, които са играели комбина с ДАБЧ и които импровизирано са събирали пари от сънародниците ни зад граница. Схемата е била проиграна и е била идентична както за българите в Украйна, по този начин и за тези в Македония да вземем за пример.

Според пострадали, посредничеството на представителката на Асоциацията на българите в Украйна и сътрудничка на Антон Киссе, Олга Гроздева, която в същото време работи в Координационния център за българите в Украйна към ДАБЧ, имало съответно измерение. Корупционният механизъм бил смазван с по €100 като вноска за Асоциацията на българите в Украйна и при издаване – още по €500. Плащало се с една цел – с цел да може удостоверението

„ да се издаде бързо, вместо да се чака с месеци”, само че без да има гаранции, че ще бъде издадено такова.

В жалбата се декларира, че упоменатата “корупционна бизнес-машина” е „ срам за България и нейната репутация”, и се моли към президента Румен Радев „ да вземе съществени мерки”. До момента няма информация от президентството да са реагирали или дали отговор на българите, станали жертва на незаконната скица по издаване на удостоверения за поданство.

Според водач на друга българска Неправителствени организации в Украйна, „ казусът е бил потулен” и на равнище Народно Събрание, и на равнище Президентство на Република България. Затова на 5 юни 2017 година писмото е оповестено в портала на българите в Съединени американски щати EuroChicago.

Валерий Твердовский: „ Консулите са в схемата!”

Председателят на НПО-то „ Българско Народно Събрание” (БНС) от гр. Одеса, Украйна, Валерий Твердовский, е единственият водач на бесарабските българи, който пожела да разяснява намерено за „ Биволъ” обстановката към Валери Симеонов и Антон Киссе. Той публично удостовери информацията за „ бизнеса” на гърба на украинските жители с български генезис, които се пробват от години да се снабдят с български паспорт. БНС има над 33 хиляди члена в Одеска област и е „ най-голямата българска организация” в района, сочат данните.

Според Твердовский, съществуват подозрения, че ексвицепремиерът и водачът на АБУ „ работят заедно” с „ бизнеса с българското гражданство”. Цялата публикация на Бивол по този случай можете да пречетете на този линк: https://bivol.bg/simeonov-abu-kisse.html

След като изложихме част от скандалните разкрития на Бесарабските българи за дейностите на Валери Симеонов те ползват и друго доказателство, което е оповестено в уеб страницата coreni.net през 2016 година:

"Създава се координационен център за непрекъсната връзка с българите в Украйна.

Решение за основаването на координационен център е било взето на среща на министър-председателят Бойко Борисов с ръководителя на Асоциацията на българите в Украйна и народен представител във Върховната рада Антон Киссе.

Координационният център ще се обитава в постройката на Държавната организация за българите в чужбина. По-тесният контакт със сънародниците ни ще обезпечи повече разговор и ще внесе по-голяма убеденост, че страната ни е действително ангажирана с техните проблеми в сложната обстановка. Министър-председателят посочи, че България с внимание следи развиването на събитията в Украйна и е подхванала ограничения в поддръжка на българите, наранени от спора.

Телефона за контакти е 00359 2 935 06 66, email: [email protected]

Служебен телефон в Асоциацията на Българите в Украйна (АБУ): 0038487226404

Олга Гроздева (АБУ): 00358 886 83 97 52

Светлана Драгнева (АБУ): 0038 0952902248

Според Киссе, главният проблем към сегашния миг е, че хората не знаят към кого да се обръщат при пораждане на дадена обстановка. Затова ролята на Ситуационния център към Държавната организация за българите в чужбина ще бъде най-вече осведомителна. Освен това той ще набира и филантропична помощ. До две седмици България ще изпрати филантропична помощ за сънародниците ни в Донбас посредством Българския червен кръст. "

Именно в този център в самата ДАБЧ е въртяна търговията с българско поданство под чадъра на властта! Цялата публикация на coreni.net можете да прочетете на този линк в оригинал:https://coreni.net/координационен-център/ Странното е, че всичките тези обстоятелства останаха незабелязани за специфичната анкетна комисия ръководена от народен представител с прякор Ментата! Защо ли? Защо ли и прокуратурата се прави, че не вижда тези безобразия, даже някои от играчите в тази скица към този момент са чиновници на прокуратурата отпред с госпожа Лана Мумджиева, настояват нашите сънародници от Украйна!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР