Продължава приемът на документи за двете нови социални услуги за

...
Продължава приемът на документи за двете нови социални услуги за
Коментари Харесай

В Габрово заявления за настаняване в двата нови центъра за възрастни

Продължава приемът на документи за двете нови обществени услуги за възрастни в Габрово.

От тази седмица стартира настаняването на първите консуматори с деменция и хора, които не могат да се обслужват сами.

Общо 30 души ще получат 24-часова грижа в на някогашния дом „ Майка и дете “ в кв. „ Велчевци “. Това са лица над 66 години, които не могат да се обслужват сами, хора с деменция или с увреждания. На тяхно разположение е екип от медицински сестри, рехабилитатор, психолог, сътрудници в обществените действия.

Настаняването се прави след предварителна оценка на потребностите, самостоятелен проект за поддръжка и подписан контракт с доставчика на услугата – „ Регионален приют “ ЕООД – Габрово.

Престоят е дълготраен и безвъзмезден. Разходите през първата година ще се покрият посредством финансиране по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, след това издръжката ще стане държавно делегирана.

Дейностите са по „ Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – даване на новите услуги – Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция и Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване на територията на община Габрово “.

Желаещите да употребяват услугите могат да го заявят персонално или посредством прокурист в Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Габрово, ул. „ Брянска “ № 30, всеки работен ден от 09:00 до 17:30 часа, телефон за информация – 066 807 247.

Образци на документи за евакуиране:

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР