Продължава приема на заявления от родители за осигуряване на детегледачи

...
Продължава приема на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
Коментари Харесай

Бюрото по труда във Варна приема заявления от родители за осигуряване на детегледачи

 Продължава приема на заявки от родители за обезпечаване на детегледачи по план " Родители в претовареност ".

 

Приема на заявки по план " Родители в претовареност "  е до привършване на финансовия запас. Проектът е съфинансиран от Европейския обществен фонд на Европейския съюз посредством Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 и подкрепя родителите за по-доброто съвместяване на професионалния с персоналния живот. Същевременно той дава опция за претовареност на безработни лица за полагане на грижи за развъждане на деца.

По плана услугата " детегледач " може да се употребява:

До 8 часа на ден – от заети и безработни родители – в случаите, когато те се грижат сами за децата си от 0- до 5-годишна възраст включително, т.е. децата не непосещават детски ясли, заведения и предучилищни групи;

До 4 часа на ден – от заети и безработни многодетни (вкл. самотни) родители – за дете/деца от 0- до 12-годишна възраст, посещаващи детски ясли, заведения, както и учебно заведение.

По време на новия банкет право да подават заявки по плана имат родители на деца от 0 до 12 години. Родителите, които могат да се възползват от услугата и желаят да подадат своите документи за присъединяване при новия старт, би трябвало да бъдат от следните групи:

Родители на деца от 0- до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла/градина, които имат обезпечено работно място по трудово/служебно правно отношение или са самонаети/самоосигуряващи се лица, но все още поставят грижа за децата си и не са се върнали на работа;

Многодетни родители на деца от 0- до 12-годишна възраст, които са се върнали на работните си места, и децата посещават детски ясли/градини, както и учебно заведение.

ВАЖНО: Родители, които към този момент са взели участие в плана и са получили услугата " детегледач " за интервал до 18 месеца, не могат да бъдат включени още веднъж в плановите действия за развъждане на същото дете/деца по сегашния банкет.

Подробна информация по план " Родители в претовареност " и пример на Заявление за присъединяване може да намерите тук: https://www.az.government.bg/pages/roditeli-v-zaetost/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР