Продължава претърсването на района, където късно снощи са били открити

...
Продължава претърсването на района, където късно снощи са били открити
Коментари Харесай

Убийците на Ери Пехливанян я следили цял месец преди да я отвлекат

Продължава претърсването на региона, където късно нощес са били открити елементи от тялото на убитата собственичка на верига аптеки от Русе.

От окръжната прокуратура оповестиха, че двамата мъже, арестувани за убийството, са създали цялостни признания. Те са упрекнати в похищение, обир на пари в изключително огромни размери и съзнателно ликвидиране за прикриване на предходните две закононарушения.

Извършителите на убийството са следили Ери Пехливанян месец, знаели са графика и навиците й да носи в себе си огромни суми пари. Единият се е познавал с нея и е бил наясно с бизнеса с аптеки на фамилията.

На 11 януари вземат решение да я отвлекат от паркинг в центъра на града. Била е сама и е носела в себе си 20 000 лева

" Там е била пресрещната от причинителите на закононарушението, единият показал се е като чиновник на полицията и е изискал персоналната карта на жертвата, с цел да извърши мнима инспекция. След това е влезнал в нейния автомобил и е определял посоката на придвижване на колата. Другият автомобил се е движел с различен автомобил след тях. По време на придвижването на жертвата са сложени белезници на ръцете, след което е преместена в колата на втория причинител ", сподели окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Мъжете влезнали дружно с дамата и в дома й, откъдето прибрали още 45 хиляди лв.. Решили да убият Ери, тъй като се страхували, че ще ги разпознае. Първо е удушена, на идващия ден решили да се отърват от тялото и го разчленяват. Тленните остатъци изхвърлят в река Русенски Лом.

От прокуратурата настояват, че няма политически детайл в убийството, макар че са работили и по тази версия.

" Мотивът в този случай е напълно алчен. Веднага след осъществяване на закононарушението двамата обвинени са си поделили парите, които са лишили от жертвата, като единият от тях в границите на дни е погасил бързи заеми в размер на 16 000 лева, желанието на другия от обвинените да си закупи автомобил ", сподели окръжният прокурор.

Русенци са потресени от жестокото ликвидиране.

Задържаните мъже са от арменски генезис. И двамата са безработни. Единият няма даже и ден трудов стаж, а другият е бил осъждан за рушвет на митничар и се занимава с бракониерство и иманярство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР