Продължава преодоляването на икономическите последствия от COVID кризата. Добрата новина

...
Продължава преодоляването на икономическите последствия от COVID кризата. Добрата новина
Коментари Харесай

Бизнесът в София започва своето възстановяване

Продължава превъзмогването на икономическите последици от Коронавирус рецесията. Добрата вест е, че бизнесът в София стартира своето възобновяване. Това съобщи на конференция в Столичната община Николай Стойнев, ръководител на надзорния съвет на общинската Агенция за вложения.

Стойнев дефинира 2021 година като много комплицирана година, обвързвана с редица провокации за бизнеса и за стопанската система в столицата. По данни от преброяването на популацията София се усилва с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, само че това слага съществени провокации пред локалната власт, уточни Стойнев.

Той акцентира, че общинската Агенция за вложения постоянно се стремяла да дава положителни условия за бизнес и да бъде " вратата " за връзките със Столичната община. През миналата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, с цел да създадем облекчения най-вече за дребния бизнес, сподели Стойнев. Той заяви, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса с помощта на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като понижение в наемите да вземем за пример.

Мария Христова, изпълнителен шеф на Агенцията по вложения, заяви, че през последната година имат общо 76 запитвания от дребния и междинен бизнес, които се отнасят главно до опциите за подпомагане от страна на организацията, даване на безвъзмездна бизнес информация и " про боно ". Христова заяви, че в Агенцията са постъпили запитвания от огромни интернационалните компании, като да вземем за пример огромна индийска компания от автомобилната промишленост, от IT бранша, както и компании от изобретателната промишленост. Те са декларирали желание да влагат в София, като всяка от тях счита да назначи сред 150 и 300 души, на които да заплаща месечно заплащане сред 3500 и 9000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР