Продължава премахването на неизползваеми автомобили във Враца, съобщиха от местната

...
Продължава премахването на неизползваеми автомобили във Враца, съобщиха от местната
Коментари Харесай

Разчистват врачанските улици от изоставени коли, вдигнати са над 500 /снимки/

Продължава премахването на неизползваеми коли във Враца, оповестиха от локалната администрация.
Днес екип на Инспектората и полицията отстраниха наложително старомоден автомобил, паркиран на общински терен в града – на ул. „ Цар Симеон “. Превозното средство бе превозено до център за разкомплектоване. До насилствената мярка се стигнало заради несъблюдение на предписанията за пренасяне на автомобила от притежателя в открития период.
Акцията е във връзка спазването на Наредбата за ръководство на отпадъците. До момента са отстранени над 500 транспортни средства в града.
От община Враца припомнят, че специалистите от Инспектората слагат специфични стикери на колите, които не са минали механически обзор последните две години и са ситуирани върху терени- общинска или държавна благосъстоятелност. След слагането на указателните стикери, притежателите на транспортните средства разполагат с едномесечен период, в който да ги реалокират в парцел - частна благосъстоятелност. При несъблюдение на наредбите, автомобилът се извозва наложително от лицензиран оператор, в хранилище за вторични първични материали.
От звено "Инспекторат " прецизират, че в случай че притежателят на извозеното МПС не го потърси в 14-дневен период, то ще бъде разкомплектовано.
Целта на инспекциите е да бъдат освободени междублоковите пространства от неизползваемите транспортни средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР