Продължава предоставянето на топъл обяд на най-уязвимите лица в община

...
Продължава предоставянето на топъл обяд на най-уязвимите лица в община
Коментари Харесай

Топъл обяд за крайно нуждаещите се в община Добричка до април 2025 г.

Продължава даването на топъл обяд на най-уязвимите лица в община Добричка през зимните месеци – самотно живеещи, поданици с минимални пенсии, лица без приходи. След подписването на Допълнително съглашение сред представители на Агенцията за обществено подкрепяне и кмета на Община Добричка Соня Георгиева, услугата е обезпечена за 150 консуматори в интервала от 14 ноември 2022 година до 31 март 2025 година Тя се осъществя по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ в размер на 143913, 60 лева по „ Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021- 2027г. “, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс.

Договорените действия се реализират посредством Домашен обществен патронаж на територията на община Добричка в селата Паскалево, Карапелит, Овчарово, Смолница, Победа, Дончево, Житница, Стожер, Владимирово. Топлият обяд – чорба, главно ядене и самун, е на стойност 3.20 лева

С реализацията на плана „ Топъл обяд в община Добричка “ се уголемява кръгът на обществените услуги в общността. Подобряват се и опциите за поддръжка на живеещите в обитаемоте места в общината в нормална домашна среда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР