Продължава пребазирането на клиниките на УМБАЛ Свети Георги ЕАД -

...
Продължава пребазирането на клиниките на УМБАЛ Свети Георги ЕАД -
Коментари Харесай

УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив мести отделенията по диализа и по нефрология

Продължава пребазирането на клиниките на УМБАЛ „ Свети Георги ” ЕАД - Пловдив от База I – бул. „ Васил Априлов “ 15A, към База II на университетската болница в главния Хирургичен корпус, осведомят от болничното заведение.

Бившият хранителен блок на бул. Пещерско шосе 66 ще бъде преустроен и в него ще се обитават Отделението по диализно лекуване, Отделението по нефрология, библиотеката за студенти към университета, хранилища и администрация.

Преместването е за пациентите да се лекуват в по-добри условия с актуализирана материално-техническа база и обезпечен елементарен и бърз достъп до останалите клиники на лечебното заведение, показват от там.

Възложител на плана е УМБАЛ „ Свети Георги ” ЕАД - Пловдив, а след извършена процедура по Закона за публичните поръчки е избран за реализатор “АРХСИТИСТРОЙ “ ЕООД. Стойността на плана с обща повърхност 4302,73 кв.м. възлиза на 7 916 666,67 лева без Данък добавена стойност.

Сградата ще бъде напълно ремонтирана и ще се облагороди пространството с паркинг и залесяване на разнообразни типове дървета. Предвижда се нов пътнически асансьор, отговарящ на условията за налична среда, който главно ще обслужва потока от личен състав, пациенти и гости на постройката. Ще има и нов болничен асансьор, стълбищна клетка, реорганизация на съществуващата тераса и усвояването ѝ за потребностите на новото предопределение.

Максималният период за осъществяване на строителните действия е 36 месеца.

Пребазирането на отделенията е част от по-мащабен план за събирането на всички клиники на едно място, което ще улесни лекуването на пациентите на университетската болница. Стартът на преместването беше даден този февруари с първата копка на Лечебно-диагностичния корпус за детски, хематологични и онкологични болести, а градежът до този миг върви по проект и има възможност да бъде подготвен по-рано от планувания период, твърдят от лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР