Продължава практиката на търговските обекти да си изхвърлят кашоните и

...
Продължава практиката на търговските обекти да си изхвърлят кашоните и
Коментари Харесай

Продължава практиката на търговските обекти да изхвърлят кашоните в контейнерите за битови отпадъци

" Продължава практиката на комерсиалните обекти да си изхвърлят кашоните и опаковките в контейнерите за смесени битови боклуци, вместо да се събират и да се предават за преработване. Още по-неприятно е, че даже не се употребяват контейнерите, а отпадъците се оставят отвън тях. ", разяснява за ДНЕС+ Николай Симеонов, представител на " ЗМБГ " -Варна.

Репортер на ДНЕС+ потърси за отговор компанията реализатор във връзка публикуван в мрежата видеоматериал, в който се виждат разхвърляни боклуци към контейнерите в региона на центъра на Варна. Отпадъците са отвън съдовете, а те са очевидно празни. 

" И това се случва при към този момент празни съдове, откакто сме обслужили този регион. Всяка заран се чисти към контейнерите, откакто към този момент сметта е извозена ", добави Симеонов.

По думите му, контейнерите за разделно събиране не се изхвърлят в точния момент и това е една от аргументите, да се натрупа боклук, която е за преработване към контейнерите за битови боклуци.

Екипите, които се движат по улиците, събиращи сметта, са удвоени и се почиства към контейнерите регулярно. Във всички пет региона на града сметоизвозването се случва по натоварен график и съгласно потребностите в другите точки. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР