Продължава повторното броене на бюлетините от избора за общински съветници

...
Продължава повторното броене на бюлетините от избора за общински съветници
Коментари Харесай

Продължава броенето на бюлетините от избора за общински съветници в Хасково

Продължава повторното преброяване на бюлетините от избора за общински съветници в община Хасково от локалния избор на 29 октомври. От общо 152 секции до момента движимостите лица са преброили бюлетините от 103 секции по назначената от съда съдебно-статистическа експертиза, стана ясно на днешното съвещание по делото за анулиране на изборите в Административния съд в Хасково.

На него магистратите отхвърлиха настояването за събиране на спомагателни доказателства по делото , поискани от ищците.

Общо шест партии и обединения претендират за преразглеждане на резултатите от вота. Ход на делото бе даден на 10 ноември.

Досега при броенето има много установени нарушавания - бюлетини допълнително или по-малко от вписаните в протоколите, отворени чували с бумаги, сподели в коридорите на съда Марин Райчев, един от жалбоподателите и общински консултант от партия " Ние идваме ". Промените, които биха настъпили освен това броене, са незначителни, отвърна задочно ответникът юрист Иван Минев, който е и общински консултант от ГЕРБ.

При досегашните резултати от проверката не ни доближават два гласа, с цел да получим трети мандат, уточни и общинският консултант от " Възраждане " Ясен Колев.

Следващото съвещание по делото бе планувано за 19 януари следващата година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР