Продължава повишаването на цените на някои основни хранителни стоки, плодове

...
Продължава повишаването на цените на някои основни хранителни стоки, плодове
Коментари Харесай

Тези продукти поскъпнаха само за седмица

Продължава повишението на цените на някои съществени хранителни артикули, плодове и зеленчуци на тържищата в страната и при започване на септември. Това отчита Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин за интервала от 2 до 5 септември. 

Според председателя на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов се вижда мощна конкурентна среда и конфликт сред търсене и предложение. " Интересно е, че се ускорява потреблението, има оживление на пазара. Има компрометирани от градушките реколти, по тази причина при някои артикули ще се видят ценови промени. Розовите домати са по-малко, което ги оскъпява, а алените не се търсят толкоз доста, макар че са по-евтини ", изясни той пред NOVA News.

Захар, боб, олио и пъпеши - това са продуктите, които бележат растеж за седмицата. " На годишна база захарта е със съществено понижение - 18%. При зърното и олиото също имаме ниски цени, а имаме и страхотни ресурси от пшеница. Царевицата също поевтинява. Повече от година и половина при олиото и яйцата имаме постоянни равнища, а кашкавалът и сиренето са по-евтини с към 2-3 %. При маслото, киселото и прясното мляко има растеж приблизително с 8-10%. Влизаме в есенно-зимен интервал, няма да има внезапно повишаване на цените на питателните артикули, единствено към 1 до 3% ", разяснява Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР