Продължава посещението на премиера Бойко Борисов в Македония. След като

...
Продължава посещението на премиера Бойко Борисов в Македония. След като
Коментари Харесай

България и Македония честват заедно Илинденско-Преображенското въстание

Продължава визитата на премиера Бойко Борисов в Македония. След като през вчерашния ден двамата министър председатели Бойко Борисов и Зоран Заев подписаха исторически контракт за другарство, през днешния ден в Скопие в двора на църквата свети Спас Бойко Борисов и Зоран Заев ще поднесат цветя на паметника на Гоце Делчев.

След години разногласия през днешния ден българският и македонският министър председател ще вземат участие в общо честване на Илинденско-Преображенското въстание.

Подписаният документ е както общ триумф за двете страни, по този начин и способства за политическата стабилизация на страните в района и дава вероятности на цяла Източна Европа.

В Договора за добросъседство е планувано основаването на Специална комисия, която да пояснява противоречивите въпроси от общата ни история. Освен контракта бяха подписани и два значими меморандума - за създаване на газова връзка сред двете страни и построяването на железопътна линия сред България и Македония.

България и Република Македония, без медиатори и модератори, сме стигнали до извода, че мирът и добросъседството са по-важни от всичко останало. Неслучайно хората са споделили, че гледайки обратно, ще се спънеш и ще паднеш. Решихме да гледаме напред и съм сигурен, че ще има забележими резултати от подписването на Договора за добросъседство, съобщи министър-председателят Борисов.

" България към този момент е още по-голям другар на Македония, безапелационен бе от своя страна Заев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР